Skip to main content
λευκα ειδη ξενοδοχειου

Αράχωβα, ένας δημοφιλής χειμερινός προορισμός!

Η Αράχωβα είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για χειμερινές διακοπές, πολύ κοντά στην Αθήνα, τη Χαλκίδα, τη Θήβα και δίπλα στη Λαμία.

Θα γοητευτείτε από την όμορφη θέα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και φυσικά τις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που προσφέρονται στις γύρω περιοχές.

Η κεντρική πλατεία με όνομα Λάκκα, είναι το κεντρικό σημείο συνάντησης, γραφική και πλακόστρωτη με πολλά bar και καφετέριες. Κατά την είσοδο σας στην Αράχωβα, θα σας τραβήξει σίγουρα το βλέμμα το εντυπωσιακό Ρολόι, χτισμένο πάνω στο βράχο Τυριά, ενώ κάτω από το Ρολόι θα περπατήσετε στην όμορφη Γέφυρα η οποία είναι και ο κεντρικός δρόμος της Αράχωβας. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον ναό του Αγίου Γεωργίου, χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της Αράχωβας, με μοναδική πανοραμική θέα.

Με αφετηρία την Αράχωβα, ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις του σκι, αξίζει να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, 45 χλμ έξω από το χωριό. Είναι το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, με συνολικά 19 πίστες, για όλα τα επίπεδα. Στο σαλέ θα απολαύσετε καφέ με θέα το χιονισμένο βουνό! Στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο, θα συναντήσετε το Κωρύκειον Άντρον, σπήλαιο το οποίο οι αρχαίοι είχαν αφιερώσει στο θεό Πάνα και τις Νύμφες.

Ακόμα πιο κοντά από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, για τους λάτρεις της ιστορίας και της μυθολογίας, οι Δελφοί βρίσκονται μόλις 12 χλμ μακριά από την Αράχωβα. Το ξακουστό μαντείο των Δελφών θα σας εντυπωσιάσει, όχι μόνο λόγω του ανακαινισμένου αρχαιολογικού μουσείου, αλλά και της γύρω περιοχής, η οποία είναι γεμάτη καλοδιατηρημένα αρχαιολογικά ευρήματα. Το πιο γνωστό είναι φυσικά ο Ναός του Απόλλωνα, στο κέντρο του αρχαιολογικού χώρου, με το υπέροχο θέατρο από πάνω ακριβώς, με θέσεις για 5.000 θεατές. Στην περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, μη ξεχάσετε να φτάσετε στην Κασταλία πηγή, το ιερό της Αθηνάς Προναίας, το γυμνάσιο με την παλαίστρα και την πισίνα, το στάδιο και να περπατήσετε στην Ιερά οδό.

Η Αράχοβα προσφέρει κάθε τύπο διαμονής και εστίασης, για όλα τα γούστα και είναι ένας τόπος όμορφος όλη τη διάρκεια του έτους, με καταπράσινα δάση και υπέροχα μονοπάτια για πεζοπορία!

Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και νέα από τιε δραστηριότητες της εταιρείας μας!

Περισσότερα άρθρα

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000