Skip to main content
λευκα ειδη χονδρικη

Επιλογή υφασμάτων για λευκά είδη

Όταν μια επιχείρηση αναζητά για την επιλογή των λευκών ειδών που θα χρησιμοποιήσει είτε πρόκειται για ξενοδοχείο.

Είτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνα ή οποιουδήποτε τύπου επιχείρηση που πρέπει να έχει λευκά είδη, εκτός από τα χρώματα, τα μεγέθη και τον τύπο καλείται να επιλέξει και το είδος τον υφασμάτων που θα έχουν τα λευκά είδη.

Προφανώς δεν είναι απαραίτητο να γίνει επιλογή ενός και μόνο είδους υφασμάτων, ούτε και μια επιλογή είναι δεσμευτική για πάντα. Με την χρήση και με το πέρασμα του χρόνου σταδιακά η κάθε επιχείρηση μπορεί να αντιληφθεί με βάση την ικανοποίηση των πελατών της, την αντοχή του κάθε υφάσματος στην χρήση που γίνεται στην επιχείρηση, στο κόστος συντήρησης αλλά και σε άλλους επιμέρους παράγοντες τα ιδανικά για αυτή υφάσματα.

Την σημερινή εποχή όσον αφορά τα λευκά είδη για καταλύματα οι 3 κύριες επιλογές υφασμάτων είναι τα βαμβακερά υφάσματα, τα υφάσματα από polyester και τα υφάσματα από τον συνδυασμό βαμβακιού και polyester.

Περισσότερο αναλυτικά για τα υφάσματα αυτά μπορούμε να αναφέρουμε:

Βαμβακερά

Το βαμβάκι είναι η πιο ευρέως παραγόμενη φυσική ίνα στον πλανήτη. Ως ύφασμα, είναι γνωστό για την άνεση και την αντοχή του, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή υφάσματα που χρησιμοποιούνται για λευκά είδη.

Το βαμβάκι είναι μια ευέλικτη ίνα που μπορεί να υφανθεί εύκολα. Όλα τα βαμβακερά υφάσματα είναι απαλά και αναπνέουν, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για ζεστά κλίματα και γενικότερα ζεστό καιρό.

Το βαμβάκι υψηλής ποιότητας είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, γεγονός που το καθιστά λιγότερο επιρρεπές σε σχισίματα και φθορές, ωστόσο το βαμβάκι δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο τα μίγματα πολυεστέρα ή βαμβακιού/ πολυεστέρα. Λάβετε υπόψη ότι, λόγω διαφορετικών τεχνικών κατασκευής, τα προϊόντα από βαμβάκι μπορεί να αισθάνονται διαφορετικά στο δέρμα σας, ακόμα και αν είναι όλα 100% βαμβάκι.

Polyester

Ο πολυεστέρας είναι τεχνητό ύφασμα. Το ύφασμα πολυεστέρα εφευρέθηκε το 1941, οπότε σε σύγκριση με το βαμβάκι, αυτό το ύφασμα είναι ένας αρκετά νεότερο. Παρ ‘όλα αυτά, ο πολυεστέρας γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή καθώς εκτιμάται ιδιαίτερα από εκείνους που ψάχνουν ένα ύφασμα που αντέχει σε μεγάλη φθορά και πλύσιμο.

Ο πολυεστέρας είναι ελαφρύς και έχει ελαφρώς μεταξένια αίσθηση σε σχέση με το βαμβάκι. Επίσης ο πολυεστέρας εκτείνεται φυσικά, δεν συρρικνώνεται και δεν θα χάσει το σχήμα του ακόμη και μετά από μεγάλη φθορά. Είναι επίσης δύσκολο να χρωματιστεί μόνιμα επειδή ο πολυεστέρας είναι λιγότερο απορροφητικός από τα περισσότερα υφάσματα.

Σύμμικτα υφάσματα

Τα σύμμικτα υφασμάτων δημιουργούνται όταν δύο ή περισσότερα διαφορετικά είδη ινών συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν νέο τύπο υφάσματος με μοναδικές ιδιότητες. Τα σύμμικτα υφάσματα έχουν αναπτυχθεί για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες, όπως βελτίωση της υφής, ανθεκτικότητα και αίσθηση του υλικού. Πλέον στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες μείγματα υφασμάτων που διατίθενται για να καλύψουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα αναγκών.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ελάτε να βρούμε μαζί τα ιδανικά υφάσματα για την δική σας επιχείρηση!

Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και νέα από τιε δραστηριότητες της εταιρείας μας!

Περισσότερα άρθρα

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000