Skip to main content
εξοπλισμος catering ξενοδοχειων

Μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του catering

Με τον όρο “catering” αναφερόμαστε στις επιχειρήσεις όπου προσφέρουν επαγγελματικά υπηρεσίες παροχής φαγητού και ποτών σε διάφορες τοποθεσίες και εκδηλώσεις.

Η πρώτη επίσημα καταγεγραμμένη παρουσία catering είναι στις ΗΠΑ το έτος 1778 και συγκεκριμένα στην πόλη της Φιλαδέλφειας κατά την γιορτή για την αποχώρηση ενός Βρετανού στρατηγού.

Οι πρώτες οργανωμένες εταιρίες catering άρχισαν να δημιουργούνται την δεκαετία του 1820 με έδρα την πόλη της Φιλαδέλφειας και γρήγορα άρχισαν να αποκτούν σημαντικά κέρδη και φήμη. Με την πάροδο του χρόνου και βλέποντας τα οικονομικά οφέλη που απέφερε το catering μεγαλύτεροι επιχειρηματίες αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις υπηρεσίες catering με αποτέλεσμα ο κλάδος να οργανωθεί περισσότερο και να αποκτήσει επαγγελματικότερο προφίλ.

Επόμενοι σταθμοί στην ανάπτυξη του catering είναι η δεκαετία του 1930 όπου δημιουργούνται κρατικοί φορείς catering στην Σοβιετική Ένωση με δράση σε όλη τη χώρα και η δεκαετία του 1960 όπου και το catering εδραιώνεται ως τρόπος παροχής φαγητού και ποτών σε κάθε είδους εκδήλωση παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα εδώ και αρκετές δεκαετίες υπάρχουν άριστα οργανωμένες εταιρίες catering όπου παρέχουν τις επαγγελματικές υπηρεσίες τους σε διάφορες εκδηλώσεις με κυριότερες γάμους, βαφτίσεις, γιορτές, εγκαίνια και διάφορα άλλα events.

Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και νέα από τιε δραστηριότητες της εταιρείας μας!

Περισσότερα άρθρα

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000