Γνωρίστε τη μαγευτική Καστοριά!

Λευκα Ειδη Χονδρικη

Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, η Καστοριά είναι μια πανέμορφη παραλίμνια πόλη, στο δυτικό άκρο της Δυτικής Μακεδονίας, ανάμεσα στα δύο όρη Βίτσι και Γράμμο.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Καστοριάς, είναι τα υπέροχα παραδοσιακά αρχοντικά και η παλιά πόλη Ντολσό, ενώ το πράσινο που την περιβάλλει την κάνει μοναδική! Μπορεί να έχει πολύ κρύο στην Καστοριά, αλλά είναι γεμάτη ενδιαφέρον ιστορικό και αρχιτεκτονικό καθώς δεν είναι μόνο τα αρχοντικά που δεσπόζουν αναστηλωμένα ή ερειπωμένα, αλλά και οι πολλοί βυζαντινοί ναοί! Το τοπίο θα σας ενθουσιάσει, ενώ η λίμνη Ορεστιάδα, μνημείο φυσικού κάλλους, αξίζει ένα περιμετρικό περίπατο, κάτω από οξυές και πλατάνια. Το σπήλαιο Δράκου με τις επτά υπόγειες λίμνες θα σας εντυπωσιάσει!

Η Καστοριά όμως δεν είναι γνωστή τόσο για την ομορφιά της και το ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά είναι διάσημη για τις γούνες της! Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες της Καστοριάς, ειδικά από Ρωσία, που αναζητούν τη μοναδική ομορφιά μιας γούνας από Καστοριά. Έχοντας μια ιστορία στη γούνα από το 16ο αιώνα, στο παρελθόν άνθισε το εμπόριο γούνας με κορύφωση τη δεκαετία του 70.

Τα γύρω χωριά όπως το χωριό Οξυά, το Σιδηροχώρι, το Νεστόριο και η Κλεισούρα έχουν όλα ενδιαφέρον, τόσο για το όμορφο τοπίο, όσο για τα παραδοσιακά καλομαγειρεμένα φαγητά τους, ενώ οι λάτρεις πεζοπορίας και χιονοδρομίας θα λατρέψουν το φυσικό τοπίο αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου! Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το απολιθωμένο δάσος, ηλικίας 20 εκατομμυρίων ετών στο χωριό Νόστιμο και το Δισπηλιό με τον προϊστορικό οικισμό. Αν έχετε τη τύχη να επισκεφθείτε τη Καστοριά 6 με 8 Ιανουαρίου, θα λατρέψετε τα Ραγκουτσάρια, τοπικό παραδοσιακό καρναβάλι!

Η Καστοριά απέχει από την Αθήνα περίπου 520 χλμ. Αν θέλετε να αποφύγετε την οδήγηση, η πόλη εξυπηρετείται από αεροδρόμιο! Για τη διαμονή σας θα βρείτε τόσο παραδοσιακά αρχοντικά όσο και μοντέρνα ξενοδοχεία σε λογικές τιμές, και σε ποικιλία ώστε να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

Ευκολίες πληρωμής

Ευκολίες πληρωμής

Η εταιρεία Γαλανός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τρόπων πληρωμής!
Άμεση εξυπηρέτηση

Άμεση εξυπηρέτηση

Η άμεση και προσωπική εξυπηρέτηση είναι το σημείο υπεροχής της εταιρείας μας!
Νέες παραλαβές

Νέες παραλαβές

Φροντίζουμε  συνεχώς  να παραλαμβάνουμε νέα προϊόντα, με σκοπό να καλύπτουμε πάντα την κάθε ανάγκη των πελατών μας!
Δείτε τις τιμές μας

Δείτε τις τιμές μας

Εγγραφείτε τώρα και δείτε άμεσα τις τιμές των προϊόντων μας!
Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Διαβάστε σχετικά με τον τρόπο παραλαβής και αποστολής προϊόντων από την εταιρεία Galanos.

Newsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις Προσφορές μας!

Galanos goes green!

λευκα ειδη χονδρικη
Μάθετε περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος από την εταιρεία μας!

Ακολουθήστε μας!

Facebook
Instagram
Twitter
Flickr