Skip to main content
πετσετες ξενοδοχειου

Οδηγός για καθαρές πετσέτες θαλάσσης!

Το βασικό χαρακτηριστικό των καλοκαιρινών διακοπών είναι η θάλασσα και ο ήλιος! Αυτό σημαίνει ότι πριν και μετά τις διακοπές υπάρχει πολύ πλύσιμο σε ρούχα και ειδικά τον εξοπλισμό θαλάσσης!

Οι πετσέτες θαλάσσης, δέχονται τη πιο συχνή μεταχείριση, οπότε θα σας δώσουμε μερικά tips ώστε να διατηρήσετε τις πετσέτες σας για πολλά καλοκαίρια ακόμα!

1. Αφήστε τη πετσέτα θαλάσσης να στεγνώσει τελείως πριν την τινάξετε ή την πλύνετε. Η άμμος κολλάει σε νωπές επιφάνειες, οπότε είναι σημαντικό πριν τινάξετε δυνατά την πετσέτα θαλάσσης, να έχει στεγνώσει πλήρως. Μόλις στεγνώσει καλά και τιναχτεί, αν έχει ακόμα υπολείμματα άμμου, δοκιμάστε να την περάσετε με ηλεκτρικό σκουπάκι, ενώ ένα ακόμα τρικ, είναι να την βάλετε σε λεκάνη με χλιαρό νερό και να τη γυρίσετε κυκλικά μερικές φορές ώστε το περίσσευμα άμμου να μείνει κάτω. Η προσθήκη λευκού ξυδιού βοηθάει πολύ, ιδιαίτερα αν οι πετσέτες σας έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ!

Είναι σημαντικό να καθαριστεί σχολαστικά η πετσέτα πριν μπει στο πλυντήριο, καθώς δεν κινδυνεύετε να χαλάσει μόνο το πλυντήριο από τα υπολείμματα άμμου, αλλά ακόμα περισσότερο η πετσέτα, καθώς η άμμος σε καυτό νερό, κολλάει στις ίνες της πετσέτας μόνιμα, καταστρέφοντας τη. Με αυτό το τρόπο οι πετσέτες γίνονται σκληρές και άκαμπτες, ενώ χάνουν την απορροφητικότητα τους.

2. Αφαιρέστε λεκέδες που συνήθως εμφανίζονται στις πετσέτες θαλάσσης, πριν την πλύση. Συνήθως οι λεκέδες είναι από παγωτό, πίσσα, λάσπη ή αντηλιακό λάδι. Το παγωτό, η λάσπη και το αντηλιακό είναι εύκολο να φύγουν με ένα προϊόν για επίμονους λεκέδες. Η πίσσα θέλει ειδική μεταχείριση, καθώς είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί αλλά τη συναντάμε συχνά. Δοκιμάστε να βγάλετε όση περισσότερη πίσσα μπορείτε ξύνοντας την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια τρίψτε την περιοχή με baby oil ή νέφτι μέχρι να φύγει τελείως. Προσοχή, δοκιμάστε πρώτα σε μια γωνιά της πετσέτας, καθώς το νέφτι μπορεί να αποχρωματίσει τη πετσέτα σας!

3. Όταν πλέον οι πετσέτες θαλάσσης είναι ελεύθερες από τους κόκκους άμμου που συσσωρεύονται, μπορείτε να τις βάλετε για πλύσιμο. Ξεχωρίστε τις σε ανοιχτόχρωμες και σκουρόχρωμες και συμβουλευτείτε την ετικέτα ώστε να ξέρετε τι πλύση μπορεί να δεχτεί. Αν δεν αναφέρεται όριο βαθμών, καλό είναι να τις πλύνετε μεταξύ 40 και 60 βαθμούς ώστε να είστε σίγουροι ότι δε θα μείνει κανένα μικρόβιο που μπορεί να είχε η άμμος ή η ξαπλώστρα που χρησιμοποιήσατε.

Μόλις τελειώσει το πλύσιμο, τινάξτε δυνατά τις πετσέτες πριν το άπλωμα για επιπλέον απαλότητα και αφήστε τις να στεγνώσουν στη σκιά ώστε να προστατέψετε το χρώμα για φωτεινές και απαλές πετσέτες για πολλές διακοπές ακόμα!

Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και νέα από τιε δραστηριότητες της εταιρείας μας!

Περισσότερα άρθρα

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000