• Αρχική
  • Blog
  • Αγορά κλινοσκεπάσματος, πως ξεχωρίζουμε την ετικέτα;

Αγορά κλινοσκεπάσματος, πως ξεχωρίζουμε την ετικέτα;

λευκα ειδη ξενοδοχειουΞεκινώντας την έρευνα αγοράς για τα σωστά κλινοσκεπάσματα με βάση τις ανάγκες μας, βρισκόμαστε συχνά αντιμέτωποι με πληροφορίες άγνωστες που μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας μπερδέψουν. Πολλές φορές η αναφορά ύφανσης και τύπου νήματος μπερδεύεται με το υλικό κατασκευής, ενώ είναι εντελώς διαφορετικοί παράγοντες με διαφορετικά αισθητικά και ποιοτικά αποτελέσματα. Η "αποκρυπτογράφηση" των όρων, θα βοηθήσει σημαντικά στην αναγνώριση της ποιότητας που εσείς προτιμάτε.

 

Οι τρεις βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα σε ένα σεντόνι, είναι:

1. Η ίνα από την οποία είναι κατασκευασμένο
2. Ο τύπος ύφανσης του σεντονιού
3. Η πυκνότητα του νήματος, η ένδειξη TC δηλαδή.

Η πιο συνηθισμένη φυσική ίνα είναι το βαμβάκι, ενώ υπάρχουν ποικιλίες από τις οποίες εξαρτάται η ποιότητα του βαμβακιού. Όταν το μήκος της ίνας είναι μικρό και πιο χοντρό, θεωρείται κατώτερης ποιότητας από το βαμβάκι που η ίνα του είναι λεπτή και μακριά. Αυτό γιατί η λεπτή και μακριά ίνα δίνει μεγαλύτερη αίσθηση απαλότητας και ύφασμα εύπλαστο και μαλακό.

Όταν η ετικέτα έχει ενδείξεις όπως σατέν ή περκάλι, είναι ένδειξη του τύπου ύφανσης, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το σεντόνι με ύφανση περκάλι, έχει λεπτή υφή. Η σατέν ύφανση, έχει πολυτελή εμφάνιση, και το αποτέλεσμα οφείλεται στα νήματα τα οποία διασταυρώνονται και συμπληρώνονται με ένα αποτέλεσμα λείο και παράλληλα ιδιαίτερα ανθεκτικό.

Έχοντας αντιληφθεί την ιδιότητα της ίνας και της ύφανσης, και το ρόλο τους στην επιλογή σεντονιού, το τελευταίο σημαντικό στοιχείο είναι η πυκνότητα της ίνας. Με αυτό τον όρο, εννοούμε τον αριθμό νημάτων ανά ίντσα υφάσματος. Ο αριθμός νημάτων παίζει σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητα του σεντονιού και καθορίζει πόσο μαλακό θα είναι. Ένα σεντόνι με δείκτη TC από 200 και πάνω θεωρείται ύφασμα πολυτελείας, μεγάλης πυκνότητας και απαλότητας.

Όλοι οι παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω, είναι εξίσου σημαντικοί για τη σωστή επιλογή σεντονιού το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Στην εταιρία λευκών ειδών Γαλανός θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σεντονιών για να καλύψετε τα γούστα σας, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Ευκολίες πληρωμής

Ευκολίες πληρωμής

Η εταιρεία Γαλανός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τρόπων πληρωμής!
Άμεση εξυπηρέτηση

Άμεση εξυπηρέτηση

Η άμεση και προσωπική εξυπηρέτηση είναι το σημείο υπεροχής της εταιρείας μας!
Νέες παραλαβές

Νέες παραλαβές

Φροντίζουμε  συνεχώς  να παραλαμβάνουμε νέα προϊόντα, με σκοπό να καλύπτουμε πάντα την κάθε ανάγκη των πελατών μας!
Δείτε τις τιμές μας

Δείτε τις τιμές μας

Εγγραφείτε τώρα και δείτε άμεσα τις τιμές των προϊόντων μας!
Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Διαβάστε σχετικά με τον τρόπο παραλαβής και αποστολής προϊόντων από την εταιρεία Galanos.

Newsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις Προσφορές μας!

Galanos goes green!

λευκα ειδη χονδρικη
Μάθετε περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος από την εταιρεία μας!

Ακολουθήστε μας!

Facebook
Instagram
Twitter
Flickr