Skip to main content
πετσετες ξενοδοχειου

Λευκά είδη, η ιστορία της πετσέτας

Οι πετσέτες, είναι ένα προϊόν το οποίο χρησιμοποιούμε καθημερινά και σε κάθε δραστηριότητα μας από το μπάνιο και την κουζίνα μέχρι το γυμναστήριο και την παραλία! Όμως οι πετσέτες δεν αποτελούσαν πάντοτε κομμάτι της καθημερινότητας μας. Ποια είναι η ιστορία τους όμως;

Οι πετσέτες χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Οθωμανική αυτοκρατορία και ήταν φτιαγμένες από βαμβάκι και λινά υφάσματα. Στην αρχή η χρήση τους ήταν μέρος την γαμήλιας τελετής για την προετοιμασία της νύφης πριν τον γάμο. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και στα γνωστά χαμάμ, βέβαια η χρήση τους περιοριζόταν μόνο στους άρχοντες και τους ιδιαίτερα εύπορους.

Με την άνοδο και την εξάπλωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, εξαπλώθηκε και η χρήση πετσετών. Λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπήρχε σταδιακά άρχισαν να κατασκευάζουν πετσέτες και σε υφαντουργία στην δυτική Ευρώπη. Με τα χρόνια τα σχέδια στις πετσέτες άρχισαν να γίνονται περίτεχνα και η υφή τους περισσότερο μαλακή. Επίσης βελτιώθηκε και η απορροφητική τους ικανότητα.

Λόγω της ευκολίας στη χρήση τους αλλά και το χαμηλό κόστος που είχαν, οι πετσέτες διαδόθηκαν σε όλο το κόσμο και πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σε όλο το πλανήτη!

Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και νέα από τιε δραστηριότητες της εταιρείας μας!

Περισσότερα άρθρα

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000