Skip to main content
μαξιλαροθηκες ξενοδοχειου

Μαξιλαροθήκες, γιατί είναι απαραίτητη η συχνή αλλαγή;

Οι μαξιλαροθήκες είναι από τα λευκά είδη που χρειάζονται τη μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή στην επιλογή, καθώς ακουμπάει και προστατεύει την επιδερμίδα του προσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι ειδικοί συνιστούν αλλαγή μαξιλαροθήκης τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ άτομα τα οποία έχουν τάση για ακμή ή αυξημένη λιπαρότητα προσώπου καλό είναι να αλλάζουν μαξιλαροθήκη σε καθημερινή βάση.

Οι παράγοντες είναι αρκετοί:

Το μαλακτικό που χρησιμοποιείται κατά το πλύσιμο, δεν μπορεί να ξεπλυθεί πλήρως από το ύφασμα. Από μόνο του δεν είναι επικίνδυνο για την επιδερμίδα, αλλά σε συνδυασμό με τα μικρόβια που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα έλαια του δέρματος τα οποία εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ερεθισμού.

Το ίδιο ισχύει και για τα ακάρεα. Αν και δεν είναι αντιληπτά με γυμνό μάτι, τα μικροσκοπικά ακάρεα σκόνης, συσσωρεύονται στα μαξιλάρια, προκαλώντας κνησμό και άλλα συμπτώματα που δεν φανταζόμαστε ότι οφείλονται στην μαξιλαροθήκη μας.

Η λιπαρότητα των μαλλιών, και τα υπολείμματα από προϊόντα styling απλώνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου στη μαξιλαροθήκη και κατά συνέπεια, απορροφώνται από τους πόρους της επιδερμίδας.

Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να προστατευτείτε και παράλληλα να περιορίσετε την αλλαγή μαξιλαροθήκης στις 1 με 2 φορές την εβδομάδα; Οι λύσεις είναι απλές. Μπορείτε να καταργήσετε το μαλακτικό, να αερίζετε συστηματικά και καθημερινά τα μαξιλάρια σας, και προσπαθείτε να μην ξαπλώνετε με βρεγμένα μαλλιά ή πρόσωπο, καθώς η υγρασία δεν μπορεί να βλάψει μόνο εσάς αλλά και το μαξιλάρι σας.

Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και νέα από τιε δραστηριότητες της εταιρείας μας!

Περισσότερα άρθρα

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000