Skip to main content
πετσετες ξενοδοχειων

25η Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα της πετσέτας!

Η γιορτή αυτή ξεκίνησε από την Αγγλία, ως φόρος τιμής στον αγαπημένο Άγγλο συγγραφέα Douglas Adams το 2001.

Σταδιακά μετατράπηκε σε παγκόσμια ημέρα πετσέτας! Ξεκίνησε όταν οι οπαδοί του συγγραφέα, βγήκαν στους δρόμους 2 εβδομάδες μετά το θάνατο του, με μια πετσέτα στον ώμο, όπως περιγράφεται στο βιβλίο που τον έκανε δημοφιλή, το “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” ή στα ελληνικά “Γυρίστε τον γαλαξία με ωτοστόπ”.

Η χρήση της πετσέτας έπαιζε σημαντικό ρόλο όπως αναλύεται στο βιβλίο: Για ένα διαγαλαξιακό ταξιδευτή, η πετσέτα ίσως είναι και το σημαντικότερο πράγμα που θα έπρεπε να έχει μαζί του! Μπορεί να σκεπαστεί μια κρύα βραδιά σε ένα πλανήτη, μπορεί να σκουπιστεί και να στεγνώσει, να την χρησιμοποιήσει ως στρώμα ύπνου ή ακόμα σαν πανί για να πλεύσει σε μαγικά νερά!

Πέραν όμως όλων των πρακτικών λόγων που παραθέτει στο αφιέρωμα στην πετσέτα του ταξιδιώτη, παραθέτει και την αξία της πετσέτας σε ψυχολογικό επίπεδο! Καθώς ο γύρος του Γαλαξία είναι τόσο δύσκολος και επίπονος, που αν στην διαδρομή δεν χάσει κάποιος την πετσέτα του, είναι πραγματικός ήρωας.

Ο Douglas Noel Adams ήταν ένας Άγγλος σεναριογράφος, με πολύ χιούμορ και σατυρική διάθεση. Κατάφερε λοιπόν ακόμα και μετά θάνατον, να δώσει στην πετσέτα που τόσο ταλαιπωρούμε σε καθημερινή βάση, την αξία που της αξίζει!

Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και νέα από τιε δραστηριότητες της εταιρείας μας!

Περισσότερα άρθρα

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000