Skip to main content
σεντονια χονδρικη

Παράγοντες που επηρεάζουν την αντοχή των σεντονιών

Η αντοχή στα σεντόνια και τα λευκά είδη σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, και κυρίως τη συχνότητα χρήσης και το σωστό πλύσιμο και στέγνωμα.

Εννοείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητα του υφάσματος, αλλά πάντα η μεταχείριση είναι τελικά ο λόγος που φθείρονται γρήγορα τα λευκά είδη!

Βασική προϋπόθεση λοιπόν, είναι οι διαδικασίες καθαρισμού και στεγνώματος να γίνονται όπως συνίσταται για το κάθε ύφασμα ξεχωριστά. Η σωστή χρήση βέβαια δεν περιορίζεται στο τρόπο πλυσίματος, καθώς συνιστάται να υπάρχουν τουλάχιστον τρία σετ σεντονιών για κάθε κρεβάτι. Η ροή είναι συνεχής, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένα σετ στρωμένο, ένα στο πλυντήριο και ένα στη ντουλάπα.

Η αποθήκευση επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, πρέπει να αποθηκεύονται σε χώρους που αερίζονται επαρκώς και δεν έχουν υγρασία, η οποία καταστρέφει την ίνα του σεντονιού. Το σιδέρωμα είναι ένας από τους παράγοντες που φθείρονται τα σεντόνια σημαντικά, οπότε καλό είναι να σιδερώνονται ελάχιστα έως καθόλου αν πρόκειται για απλή οικιακή χρήση.

Σημαντική συμβουλή: μη στεγνώνετε τα σεντόνια σας σε στεγνωτήριο ή πάνω σε θερμά σώματα, καθώς είναι ο πρώτος λόγος που χαλάνε τα σεντόνια σε σύντομο χρονικό διάστημα! Όσο για τα βαμβακερά, λόγω ίνας ότι και να κάνετε, στο πρώτο πλύσιμο θα μαζέψουν λίγο, οπότε συμβουλευτείτε πριν την αγορά αν έχει προηγηθεί πλύση για να είστε σίγουροι ότι η διάσταση θα εξακολουθεί να καλύπτει τις ανάγκες σας!

Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και νέα από τιε δραστηριότητες της εταιρείας μας!

Περισσότερα άρθρα

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000