• Αρχική
  • Blog
  • Περιποιηθείτε σωστά τις κουβέρτες σας

Περιποιηθείτε σωστά τις κουβέρτες σας

Κουβερτες Χονδρικη

Η κουβέρτα, ότι ποιότητας και αν είναι, είναι σημαντικό να μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα απαλή χωρίς περιττές φθορές.

Ένας σημαντικός παράγοντας φθοράς, είναι ο λάθος τρόπος πλυσίματος, για αυτό το λόγο σας δίνουμε μερικά εύκολα tips για σωστό καθαρισμό και περιποίηση!

Ξεκινώντας από τα βασικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε την ετικέτα. Θα συναντήσετε ετικέτες που έχουν σύμβολα, κρύου πλυσίματος, ευαίσθητης πλύσης, πλύσης χωρίς λευκαντικό, στεγνού πλυσίματος, ακόμα και σχετικά με το στέγνωμα και το σιδέρωμα. Μην αγνοείτε τις ενδείξεις της κουβέρτας, καθώς δεν θα χαλάσει μόνο η σύσταση του υφάσματος, αλλά πιθανότατα να μπει στο πλύσιμο ή να χάσει το σχήμα της.

Πάντα βέβαια, θα βρεθεί και η κουβέρτα που η ετικέτα έχει αφαιρεθεί ή έχουν σβηστεί οι ενδείξεις! Μη σας στρεσάρει αυτό, παρακάτω σας παραθέτουμε για κάθε υλικό τι πρέπει να προσέξετε:

Κουβέρτες από Πολυεστέρα ή fleece
Είναι ιδιαίτερα απαλές και έτσι θέλουμε να μείνουν οι κουβέρτες από πολυεστέρα, οπότε λάβετε υπόψη ότι οι πλύσεις πρέπει πάντα να γίνονται σε κρύο νερό στο πρόγραμμα για ευπαθή και φυσικά μόνες τους. Αν βιάζεστε να στεγνώσουν, δεν υπάρχει πρόβλημα να μπουν στο στεγνωτήριο αλλά οπωσδήποτε στον κρύο αέρα!

Αν αναρωτιέστε μήπως είναι απαραίτητος αυτός ο τρόπος καθαρισμού, η απάντηση είναι ναι! Καθώς η πλύση της κουβέρτας με άλλα ρούχα, προκαλεί τριβή η οποία θα κολλήσει τις ίνες της, θα την κάνει σκληρή και θα τη γαριάσει, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να βάψει! Η πλύση σε καυτό νερό και το στέγνωμα σε θερμό αέρα, επίσης μπορεί να βλάψει το ύφασμα! Για τον ίδιο λόγο, η κουβέρτα δε χρειάζεται σιδέρωμα.

Βαμβακερές κουβέρτες και κουβερτώρια
Όπως και με τις πολυεστερικές κουβέρτες, προτιμήστε το πλύσιμο σε κρύο νερό, μόνες τους στο πρόγραμμα για ευαίσθητα με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως. Σε επίμονους λεκέδες, αποφύγετε οτιδήποτε περιέχει χλώριο! Για το στέγνωμα, το βαμβάκι αντέχει στο στεγνωτήριο σε κρύο αέρα αλλά και στη χαμηλή σκάλα θερμότητας.

Το σιδέρωμα μπορεί να πραγματοποιηθεί αν είναι αναγκαίο, στην ένδειξη για ευαίσθητα, ενώ πολλές βαμβακερές κουβέρτες έχουν ένδειξη για στεγνό πλύσιμο.

Extra tip: Για όλες τις κουβέρτες μετά το στέγνωμα, τοποθετήστε τη κουβέρτα ανάμεσα σε 2 πετσέτες και μαζέψτε σε ρολό. Επαναλάβετε 3 με 4 φορές. Αυτό βοηθάει τη κουβέρτα να έχει την αρχική απαλή και χνουδωτή υφή της!

Ευκολίες πληρωμής

Ευκολίες πληρωμής

Η εταιρεία Γαλανός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τρόπων πληρωμής!
Άμεση εξυπηρέτηση

Άμεση εξυπηρέτηση

Η άμεση και προσωπική εξυπηρέτηση είναι το σημείο υπεροχής της εταιρείας μας!
Νέες παραλαβές

Νέες παραλαβές

Φροντίζουμε  συνεχώς  να παραλαμβάνουμε νέα προϊόντα, με σκοπό να καλύπτουμε πάντα την κάθε ανάγκη των πελατών μας!
Δείτε τις τιμές μας

Δείτε τις τιμές μας

Εγγραφείτε τώρα και δείτε άμεσα τις τιμές των προϊόντων μας!
Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Διαβάστε σχετικά με τον τρόπο παραλαβής και αποστολής προϊόντων από την εταιρεία Galanos.

Newsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις Προσφορές μας!

Galanos goes green!

λευκα ειδη χονδρικη
Μάθετε περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος από την εταιρεία μας!

Ακολουθήστε μας!

Facebook
Instagram
Twitter
Flickr