Σεντόνια flat ή με λάστιχο;

Σεντονια Ξενοδοχειου

Κάποτε, τα σεντόνια χωρίζονταν σε διαφορετικές χρηστικότητες, όπως και πολλά άλλα λευκά είδη, για παράδειγμα οι πετσέτες και οι κουβέρτες.

Κάθε ένα από τα λευκά είδη είχαν και ένα σκοπό. Σήμερα, η ίδια χρηστικότητα δεν παύει να υπάρχει, αλλά η μόδα που ακολουθείται στη διακόσμηση πολλές φορές τροποποιεί τις ανάγκες αλλά και τη χρηστικότητα σε πολλά λευκά είδη.

Όταν επιλέγετε ένα σετ σεντόνια, υπάρχει το πανωσέντονο και το κατωσέντονο. Η χρήση του εκάστοτε ήταν κάποτε αποκλειστική: το άνω σεντόνι για να λειτουργεί επιπλέον μονωτικά και να προστατεύει την επιδερμίδα από την κουβέρτα, ενώ το κάτω σεντόνι για να προστατεύει το στρώμα από φθορά και να δίνει αίσθηση απαλότητας όταν ξαπλώνουμε.

Σήμερα, πολλές φορές η χρήση του σεντονιού περιορίζεται στην προστασία του στρώματος, ενώ το άνω σεντόνι έχει δώσει τη θέση του σε παπλωματοθήκες, κάνοντας και το στρώσιμο του κρεβατιού πολύ εύκολο.

Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά παπλωματοθήκες και να περιορίσετε τη χρήση σεντονιών μόνο για προστασία του στρώματος, αποφεύγοντας το παραδοσιακό στρώσιμο κρεβατιού. Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά σεντονιών;

Δύο είναι τα είδη που θα συναντήσετε. Τα ίσια σεντόνια και τα σεντόνια με λάστιχο. Και τα δύο έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους χωρίς φυσικά να αναφερόμαστε στην ποιότητα υφάσματος, αλλά στην χρηστικότητα!

Το ίσιο σεντόνι, σας δίνει το πλεονέκτημα να σιδερώνεται και να διπλώνεται με ευκολία, ενώ είναι σημαντικό να προσέξετε το μέγεθος κατά την αγορά. Το μειονέκτημα βέβαια είναι ότι συχνά τσαλακώνει και “μαζεύει” κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Το σεντόνι με λάστιχο, προσφέρει την άνεση να πιάνει κάτω από το στρώμα δείχνοντας ένα αποτέλεσμα καλοστρωμένου κρεβατιού και προσφέροντας ύπνο χωρίς να ξυπνήσετε το πρωί με το σεντόνι διπλωμένο από κάτω σας. Το αρνητικό σε ένα σεντόνι με λάστιχο, είναι ότι σιδερώνεται δύσκολα, και διπλώνεται για αποθήκευση ακόμα πια δύσκολα. Προσοχή επίσης χρειάζεται το μέγεθος κατά την αγορά, καθώς πρέπει να ξέρετε το μήκος, πλάτος αλλά και ύψος του στρώματος. Ειδάλλως, το σεντόνι ή θα τεντώνει πολύ πάνω στο στρώμα, ή θα περισσεύει δίνοντας ένα καθόλου ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Όποια επιλογή φυσικά και αν κάνετε, το σημαντικότερο ρόλο παίζει η ποιότητα υφάσματος που θα επιλέξετε! Διαβάστε περισσότερα για τις ποιότητες σεντονιών στα ενδιαφέροντα άρθρα του blog μας.

Ευκολίες πληρωμής

Ευκολίες πληρωμής

Η εταιρεία Γαλανός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τρόπων πληρωμής!
Άμεση εξυπηρέτηση

Άμεση εξυπηρέτηση

Η άμεση και προσωπική εξυπηρέτηση είναι το σημείο υπεροχής της εταιρείας μας!
Νέες παραλαβές

Νέες παραλαβές

Φροντίζουμε  συνεχώς  να παραλαμβάνουμε νέα προϊόντα, με σκοπό να καλύπτουμε πάντα την κάθε ανάγκη των πελατών μας!
Δείτε τις τιμές μας

Δείτε τις τιμές μας

Εγγραφείτε τώρα και δείτε άμεσα τις τιμές των προϊόντων μας!
Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Διαβάστε σχετικά με τον τρόπο παραλαβής και αποστολής προϊόντων από την εταιρεία Galanos.

Newsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις Προσφορές μας!

Galanos goes green!

λευκα ειδη χονδρικη
Μάθετε περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος από την εταιρεία μας!

Ακολουθήστε μας!

Facebook
Instagram
Twitter
Flickr