.

Η ιστορία των σεντονιών

σεντονια ξενοδοχειου

Την σημερινή εποχή όλοι οι άνθρωποι θεωρούν το κρεβάτι και τα σεντόνια που θα κοιμηθούν ως κάτι δεδομένο όμως δεν ήταν πάντα έτσι, η πρόσβαση σε άνετο και ευχάριστο ύπνο έχει μια συναρπαστική ιστορία!

Η αρχική ιδέα της δημιουργίας κρεβατιού εντοπίζεται στην αρχεία Αιγύπτιοι, περίπου 3.000 χρόνια πριν. Οι Αιγύπτιοι ανακάλυψαν ότι ο ύπνος σε μια επιφάνεια υψωμένη από το έδαφος είναι πολύ πιο άνετος, έτσι οι πρόγονοι των σημερινών κρεβατιών και στρωμάτων εφευρέθηκαν! 

Η προέλευση των κλινοσκεπασμάτων είναι ακόμα παλαιότερη όμως! Οι πρώτοι άνθρωποι χρησιμοποίησαν στρώματα αχύρου για ύπνο, προσθέτοντας πιθανώς γούνες ζώων για ζεστασιά και άνεση. Γενικά, η ιστορία των κλινοσκεπασμάτων σχετίζεται στενά με την ιστορία της υφαντικής.

Το λινάρι που είναι ένα από τα παλαιότερα φυτά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Τα σεντόνια ήταν από τα πρώτα προϊόντα που δημιουργήθηκαν. Το λινάρι καλλιεργήθηκε για αιώνες στην Αίγυπτο όπου τελειοποιήθηκε η καλλιέργεια του φυτού και η τέχνη της ύφανσης. Η χρήση σεντονιών γρήγορα εξαπλώθηκε στον υπόλοιπο κόσμο, οι τεχνίτες δούλευαν σκληρά και μεθοδικά για να μετατρέψουν το λινάρι σε σεντόνια, μαξιλαροθήκες και άλλα προϊόντα.

Όλα άλλαξαν στις αρχές του 19ου αιώνα όταν ανακαλύφθηκε ένα νέο φυτό και μια νέα διαδικασία κατασκευής σεντονιών. Με την εφεύρεση της μηχανής διαχωρισμού σπόρων βαμβακιού από το βαμβάκι που έκανε το δύσκολο έργο του διαχωρισμού των σπόρων από βαμβάκι πολύ πιο εφικτό, γεννήθηκε το βαμβακερό φύλλο.

Αυτή ήταν η αρχή μιας εντελώς νέας βιομηχανίας. Οι αργαλειοί έγιναν πιο μηχανικοί και το βαμβάκι έγινε πολύ πιο εύκολο να καλλιεργηθεί από το λινάρι και αυτό με τη σειρά του έκανε φθηνότερη την παραγωγή. Τελικά το βαμβάκι έγινε ο νέος βασιλιάς των κλινοσκεπασμάτων.

Εξελίσσοντας την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν άλλα υφάσματα για τα σεντόνια όπως μετάξι, περκάλι, satin, polyester και διάφορα μείγματα τους αλλά και νέες περισσότερο εύκολες και γρήγορες τεχνικές για την παραγωγή.

Ευκολίες πληρωμής

Ευκολίες πληρωμής

Η εταιρεία Γαλανός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τρόπων πληρωμής!
Άμεση εξυπηρέτηση

Άμεση εξυπηρέτηση

Η άμεση και προσωπική εξυπηρέτηση είναι το σημείο υπεροχής της εταιρείας μας!
Νέες παραλαβές

Νέες παραλαβές

Φροντίζουμε  συνεχώς  να παραλαμβάνουμε νέα προϊόντα, με σκοπό να καλύπτουμε πάντα την κάθε ανάγκη των πελατών μας!
Δείτε τις τιμές μας

Δείτε τις τιμές μας

Εγγραφείτε τώρα και δείτε άμεσα τις τιμές των προϊόντων μας!
Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Διαβάστε σχετικά με τον τρόπο παραλαβής και αποστολής προϊόντων από την εταιρεία Galanos.

Newsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις Προσφορές μας!

Galanos goes green!

λευκα ειδη χονδρικη
Μάθετε περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος από την εταιρεία μας!

Ακολουθήστε μας!

Facebook
Instagram
Twitter
Flickr