Skip to main content
σεντονια χονδρικη

Πως να αποφύγετε το σιδέρωμα στα σεντόνια

Το σιδέρωμα είναι ίσως η πιο κουραστική εργασία που αφορά τα λευκά είδη, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που ακόμα και ο κλιματισμός δεν είναι αρκετός για να γίνει ανεκτό.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες λύσεις, ώστε να έχετε ωραία και ατσαλάκωτα σεντόνια χωρίς σιδέρωμα!

Το πρώτο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, είναι όταν βάζετε σεντόνια στο πλυντήριο να αποφεύγετε να παραγεμίζετε τον κάδο και να μην βάζετε μαζί βαριά ρούχα. Ακόμα καλύτερα, αν τα σεντόνια είναι διπλά ή υπέρδιπλα, μπορείτε να πλένετε ένα ένα τα σετ με τις μαξιλαροθήκες τους. Όταν τα βγάλετε από το πλυντήριο τινάξτε τα απαλά και ισιώστε τα με το χέρι.

Όταν τα κρεμάσετε για να στεγνώσουν, προτιμήστε να τα βάλετε διπλωμένα στη μέση όσο πιο απαλά γίνεται, ενώ τα μαξιλάρια μπορείτε να τα κρεμάσετε από τις κάτω γωνίες. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, προτιμήστε χαμηλή θερμότητα (και για την παράταση ζωής του σεντονιού σας) ενώ βγάλτε ένα ένα και διπλώστε τα σεντόνια πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Βέβαια, αν θέλετε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παίζει ρόλο επίσης η ύφανση και η πυκνότητα του σεντονιού. Όσο πιο πυκνό είναι σε TC το σεντόνι, τόσο πιο δύσκολα τσαλακώνει, ενώ η ύφανση περκάλι είναι η καλύτερη για αποφυγή τσαλακώματος.

Τα σεντόνια που απευθύνονται σε οικιακή χρήση, δεν χρειάζονται αυστηρή αποστείρωση ώστε να είναι απαραίτητο το σιδέρωμα. Παράλληλα μάλιστα, επενδύετε το χρόνο του σιδερώματος σε κάποια άλλη δραστηριότητα, ενώ διατηρείτε τα σεντόνια σας σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και νέα από τιε δραστηριότητες της εταιρείας μας!

Περισσότερα άρθρα

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000