Skip to main content
λευκα ειδη χονδρικη

Γνωρίστε το γραφικό χωριό Σηρικάρι, στα Χανιά!

Ο νομός Χανίων είναι γεμάτος κρυμμένους θησαυρούς, κάποιους τουριστικά πιο γνωστούς και κάποιους οι οποίοι περιμένουν ακόμα να εξερευνηθούν.

Περίπου 55 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά, υπάρχει μια περιοχή γεμάτη με φυσικές πηγές, τρεχούμενα νερά και πανέμορφα φαράγγια, το Σηρικάρι.

Το Σηρικάρι, θα το συναντήσετε μετά από μια ευχάριστη διαδρομή μέσα από πλούσια βλάστηση, ενώ το ίδιο το χωριό είναι χτισμένο δίπλα σε ένα από τα λίγα και ξεχωριστά δάση με καστανιές. Όσοι λατρεύουν τη φύση και τη πεζοπορία, θα ενθουσιαστούν με το φαράγγι Σηρικαρίου και τη διαδρομή, η οποία είναι πλούσια σε βλάστηση, ενδημικά βότανα και τρεχούμενα νερά.

Στην έξοδο του φαραγγιού, θα συναντήσετε το χωριό Πολυρρήνια, όπου θα βρείτε τα ερείπια της ομώνυμης αρχαίας Ρωμαϊκής πόλης. Τα τείχη της ακρόπολης που σώζονται σε καλή κατάσταση, θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε τον κόλπο του Κισσάμου από το λόφο!

Ανάμεσα στα πολλά χωριά που συνορεύουν με το Σηρικάρι, ξεχωρίζει η σημαντική προσπάθεια που έγινε στο χωριό Μηλιά, όπου πλέον ανθίζει ο αγροτουρισμός. Παρά το γεγονός ότι πολλά από τα γύρω χωριά είναι εγκαταλελειμμένα, η Μηλιά χτίστηκε εκ νέου, με τρόπο παραδοσιακό και υλικά φυσικά, του τόπου. Μια ξεχωριστή εμπειρία είναι να διανυκτερεύσετε στα παραδοσιακά σπιτάκια, όπου ακόμα και ο φωτισμός και η θέρμανση γίνεται με εναλλακτική ενέργεια και σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ θα φάτε όμορφα παραδοσιακά γεύματα, με προϊόντα τα οποία καλλιεργούνται εκεί!

Σε περίπτωση που βρεθείτε στα μέσα Αυγούστου κοντά στο Σηρικάρι, αξίζει να επισκεφθείτε το πανηγύρι της Παναγιάς τον δεκαπενταύγουστο, καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να γίνεται στην καρδιά του πανέμορφου καστανόδασους!

Διαβάστε ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και νέα από τιε δραστηριότητες της εταιρείας μας!

Περισσότερα άρθρα

ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπες στη λίστα και ενημερώσου για όλες τις προσφορές και τις νέες παραλαβές μας.
Μπορείς πάντα να απεγγραφείς οποιαδήποτε στιγμή.

Γράψτε το Email σας εδώ !

© Λευκα ειδη - Ιματισμος - Κυριάκος Γαλανός. Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders.
ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Αρ. Γ.Ε.ΜΗ 158872207000