.

  • Αρχική
  • Blog
  • Πως να διατηρήσετε τις βελουτέ κουβέρτες!

Πως να διατηρήσετε τις βελουτέ κουβέρτες!

κουβερτες ξενοδοχειου

Οι βελουτέ κουβέρτες είναι ιδανικές για την περίοδο του χειμώνα - ειδικά την εορταστική - καθώς προσφέρουν ζεστασιά, απαλότητα και αίσθηση πολυτέλειας!

Για να διατηρήσουν όμως αυτήν την ξεχωριστή απαλότητα, θέλουν και την ανάλογη ιδιαίτερη φροντίδα.

Το πλύσιμο και το σιδέρωμα είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για την σωστή συντήρηση και την μακροζωία των βελουτέ κουβερτών σας. Για αυτό σας παραθέτουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για να διατηρήσετε τις βελουτέ κουβέρτες σας απαλές και αφράτες για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Οι περισσότερες κουβέρτες μπορούν με ασφάλεια να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων στο πρόγραμμα για ευαίσθητα, με ζεστό νερό και κανονικό απορρυπαντικό. Ας δούμε όμως κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά:

1) Δώστε προσοχή στη μέγιστη θερμοκρασία πλυσίματος ώστε να μην καταστραφεί το ύφασμα, ενώ λάβετε υπόψη ότι τα απορρυπαντικά με μαλακτικό, έντονα αρώματα ή λευκαντικές ουσίες σκληραίνουν και σε βάθος χρόνου καταστρέφουν το ύφασμα αλλά και το χρώμα. Προτιμήστε απαλά απορρυπαντικά που σέβονται τα υφάσματα. Αν οι κουβέρτες σας δεν διαθέτουν καρτελάκι ή πρέπει να το αφαιρέσετε, λάβετε υπόψη τα δύο ανωτέρω ως τα σημαντικότερα για την σωστή φροντίδα της βελουτέ κουβέρτας σας!

2) Αφαιρέστε τυχόν λεκέδες πριν την πλύση με τον ασφαλέστερο τρόπο του απορρυπαντικού πιάτων! Μια μικρή σταγόνα, ανάλογα το μέγεθος του λεκέ, τοπικά είναι αρκετή να σώσει την βελουτέ κουβέρτα χωρίς κόπο! Αφήνετε να μουλιάσει το απορρυπαντικό πιάτων στις ίνες του υφάσματος όπου είναι ο λεκές για 10 λεπτά. Αποφύγετε να τρίψετε το ύφασμα καθώς θα φθαρεί. Σκουπίστε το περίσσευμα με μια πετσέτα και συνεχίστε στο πλύσιμο κανονικά. Για πολύ λιπαρούς λεκέδες, χρησιμοποιείστε ταλκ ή καλαμποκάλευρο, αφήνοντας το επίσης για 10 λεπτά.

3) Προτιμήστε να βάλετε την βελουτέ κουβέρτα σας στο πλυντήριο μόνη της χωρίς άλλα υφάσματα. Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλα τα είδη από υφάσματα τέτοιου τύπου. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι η τριβή με άλλα υφάσματα θα καταστρέψει την απαλότητα της. Φυσικά η πλύση πρέπει να είναι στα ευαίσθητα ώστε να μην φθαρεί, με θετικό στοιχείο το γεγονός ότι η πλύση στα ευαίσθητα είναι πολύ πιο σύντομη από άλλες πλύσεις!

4) Στο στέγνωμα, η βελουτέ κουβέρτα μπορεί να κρεμαστεί τεντωμένη και να στεγνώσει φυσικά. Το φυσικό στέγνωμα στον αέρα θεωρείται ιδανικό, αλλά αν λόγω συνθηκών δεν είναι εφικτό καθώς θέλει σχεδόν 24 ώρες να στεγνώσει, δοκιμάστε ανεμιστήρα στον χώρο στεγνώματος, αερόθερμο για να επισπεύσετε τη διαδικασία ή βάλτε την κουβέρτα στο απαλότερο πρόγραμμα του στεγνωτηρίου, χωρίς ζεστό αέρα και με τις λιγότερο δυνατές περιστροφές. Και πάλι, στην τελευταία επιλογή προσπαθήστε να κρατήσετε την κουβέρτα μέσα στο στεγνωτήριο όσο το δυνατόν λιγότερο.

5) Αποφύγετε το σιδέρωμα στις βελουτέ κουβέρτες. Ακόμα και κλειστό το σίδερο, είναι αρκετά βαρύ ώστε να πατήσει ενοχλητικά την κουβέρτα, ίσως και μόνιμα, ενώ η θερμοκρασία μπορεί να την κάψει ή να δημιουργήσει στάμπες. Αν θέλετε να ισιώσετε τυχόν τσακίσεις, απλά διπλώστε την και τοποθετήστε την μαζί με τις άλλες κουβέρτες σας. Η απαλή αυτή πίεση θα την ισιώσει όπως πρέπει.

Με αυτά τα μυστικά φροντίδας, θα απολαύσετε για πολύ καιρό τις υπέροχες βελουτέ κουβέρτες σας!

Ευκολίες πληρωμής

Ευκολίες πληρωμής

Η εταιρεία Γαλανός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τρόπων πληρωμής!
Άμεση εξυπηρέτηση

Άμεση εξυπηρέτηση

Η άμεση και προσωπική εξυπηρέτηση είναι το σημείο υπεροχής της εταιρείας μας!
Νέες παραλαβές

Νέες παραλαβές

Φροντίζουμε  συνεχώς  να παραλαμβάνουμε νέα προϊόντα, με σκοπό να καλύπτουμε πάντα την κάθε ανάγκη των πελατών μας!
Δείτε τις τιμές μας

Δείτε τις τιμές μας

Εγγραφείτε τώρα και δείτε άμεσα τις τιμές των προϊόντων μας!
Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Παραλαβή/ Αποστολή Προϊόντων

Διαβάστε σχετικά με τον τρόπο παραλαβής και αποστολής προϊόντων από την εταιρεία Galanos.

Newsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις Προσφορές μας!

Galanos goes green!

λευκα ειδη χονδρικη
Μάθετε περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος από την εταιρεία μας!

Ακολουθήστε μας!

Facebook
Instagram
Twitter
Flickr